LIVESENTER
Menu
Hypping reising i dagene før den mye omtalte debatten mot Donald Trump bidro til den svake opptredenen, sier USAs president Joe Biden. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Biden gir reising skylda for dårlig debatt

USAs president Joe Biden sier at utstrakt reisevirksomhet dagene i forveien bidro til den svake opptredenen i debatten mot ekspresident Donald Trump i forrige uke.

Av NTB | 03.07.2024 02:13:02

Politikk: Biden sier at det «ikke er en unnskyldning, men en forklaring». Videre sier den 81 år gamle presidenten at han «ikke var veldig smart» som reiste verden rundt et par ganger like før debatten.

– Jeg lyttet ikke til medarbeiderne mine. Og så sovnet jeg nesten på scenen, sier Biden.

Mange demokratiske politikere har vært bekymret etter Bidens svake opptreden i den første debatten mot Trump forrige uke, og flere større medier har satt spørsmålstegn ved Bidens alder og mulighet for å slå Trump i det kommende presidentvalget.

Biden selv fastholder at han er rett mann for jobben. Visepresident Kamala Harris har blitt trukket fram som den kanskje mest åpenbare kandidaten til å erstatte Biden om han skulle komme til å trekke seg.

I et intervju med CBS tirsdag avviser hun at Biden bør trekke seg.

– Hør her, Joe Biden er kandidaten vår. Vi slo Trump en gang, og vi kommer til å slå ham igjen. Punktum, sa Harris i intervjuet.

– Er du klar til å lede landet om det blir nødvendig, ble hun spurt i intervjuet.

– Jeg er stolt over å være Joe Bidens medkandidat, svarte Harris.

(©NTB)

Flere nyheter: