Menu
Arfan Bhatti (t.v.) kan tirsdag bli løslatt fra pakistansk fengsel. Her sammen med sin norske forsvarer, John Christian Elden. Foto: Vidar Ruud / NTB

Bhatti vil søke om løslatelse mot kausjon

Terrorsiktede Arfan Bhatti har ankommet retten i Pakistan tirsdag formiddag.

Av NTB | 16.05.2023 12:14:02

Kriminalitet og rettsvesen: Der vil han søke om løslatelse mot kausjon, sier Bhattis pakistanske forsvarer Zia ur Rehmahn til NRK.

– Beskjeden jeg har fått, er at det er en kort høring om kausjon, og at de senere vil vurdere spørsmål om utlevering, sa hans norske forsvarer John Christian Elden torsdag.

NTB har tirsdag formiddag forsøkt å komme i kontakt med Elden, men foreløpig ikke fått svar.

Etter at Arfan Bhatti ble pågrepet av politiet i Pakistan, mest sannsynlig den 26. september i fjor, har norsk politi vært interessert i å få ham utlevert til Norge.

Den kjente islamisten er sammen med to andre menn siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo den 25. juni i fjor. To menn ble drept og 23 andre skadd da Zaniar Matapour (43) skjøt mot folk utenfor utestedene London pub og Per på hjørnet.

Bhatti var i Pakistan da terrorangrepet skjedde. Han er likevel siktet for blant annet medvirkning til grov terrorhandling og medvirkning til drap og drapsforsøk. Strafferammen er fengsel i inntil 30 år.

Flere nyheter: