Menu
Flere har lagt ned blomster utenfor Berlusconis hjem i Arcore utenfor Milano. Den 86 år gamle tidligere statsministeren døde mandag. Foto: Claudio Furlan / LaPresse via AP / NTB

Berlusconi begraves onsdag – landesorg i Italia

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi får begravelse på statens regning i katedralen i Milano onsdag. Det blir også nasjonal sørgedag i Italia.

Av NTB | 12.06.2023 16:29:26

Politikk: Det skriver det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Begravelsen skjer onsdag ettermiddag og forrettes av Milanos erkebiskop Mario Delpini.

Det er den italienske regjeringen som har proklamert at det holdes landesorg på onsdag. Til og med onsdag er det italienske flagget også på halv stang utenfor statsministerresidensen Palazzo Chigi.

Berlusconi døde på sykehus mandag, 86 år gammel. Han ble innlagt fredag, og San Raffaele-sykehuset i Milano opplyste i morgentimene mandag at tilstanden hans var forverret.

Berlusconi hadde leukemi og gikk inn og ut av sykehus de siste årene. Det var en smertefull avslutning for mannen som i stor grad hadde formet Italias politiske landskap i flere tiår, både gjennom sine tre perioder som statsminister (1994-95, 2001-06, 2008-11) og gjennom sitt eierskap av en rekke toneangivende italienske medier.

(©NTB)

Flere nyheter: