Menu
Erling Braut Haaland mister Premier League-kampen mot Liverpool. Foto: Jon Super / AP / NTB

Bekreftet: Haaland mister storkampen mot Liverpool

Erling Braut Haaland (22) ble ikke klar til Premier League-kampen mot Liverpool lørdag. Manchester City-spissen sliter med en lyskeskade.

Av NTB | 01.04.2023 12:34:17

Sport: Lagoppstillingene til storkampen ble sluppet én time før kampstart, og der er ikke Haaland verken på banen eller benken. Dermed må de lyseblå klare seg uten målmaskinen. Jack Grealish, Julian Alvarez og Riyad Mahrez utgjør fronttrioen i lørdagens kamp.

Lokalavisen Manchester Evening News skrev tidligere lørdag at Haaland ikke var blant spillerne som ankom stadion. Haaland mister sin andre ligakamp denne sesongen med skade.

Haaland trente ikke med laget verken onsdag eller torsdag. City-manager Pep Guardiola opplyste på en pressekonferanse fredag at Haaland skulle testes på trening senere på dagen.

Der fikk tydeligvis ikke City-leiren de svarene de ønsket seg, og dermed går lørdagens kamp uten den norske målmaskinen. Han har scoret hele 28 mål på 26 ligakamper denne sesongen.

Haaland pådro seg skaden i FA-cupkampen mot Burnley noen dager før det norske landslaget samlet seg i Spania foran de to første EM-kvalifiseringskampene.

Der ble det tidlig klart at jærbuen ikke kunne være med videre og ta del i oppgjørene mot Spania og Georgia. Han reiste deretter til Barcelona for videre undersøkelser.

– Det var veldig overraskende. Jeg visste ingenting. Han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sa far Alfie Haaland til TV 2 etterpå.

Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det fortsatt skal være håp om ligagull.

Neste kamp for City er borte mot Southampton neste helg. Deretter venter den første av to kamper mot Bayern München i kvartfinalen i mesterligaen.

Manchester City har ofte sendt spillere til et samarbeidssykehus i den katalanske hovedstaden for å undersøke skader.

(©NTB)