Menu
Astrid Øyre Slind vant Reistadløpet lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Astrid Øyre Slind vant Reistadløpet: – Holdt så vidt

Astrid Øyre Slind tok sin annen seier i det tradisjonsrike Reistadløpet. Hun vant foran amerikanske Rosie Brennan, mens Emilie Fleten tok tredjeplassen.

Av NTB | 01.04.2023 12:34:24

Sport: Slind vant løpet i 2019 og ble treer i fjor. Lørdagens triumf var hennes fjerde seier i Ski Classics denne sesongen.

Løperen fra Oppdal avgjorde løpet på de siste kilometerne i løpet som gikk over fem mil. Den norske løperen hadde betydelig bedre glid på skiene i de siste utforkjøringene og fikk noen meter som hun holdt til mål.

Slind ledet med litt over 40 sekunder opp stigningen Orta etter 13,5 kilometer. Avstanden til Emilie Fleten og Magni Smedås var blitt rundt 1.50 minutter.

Det var tydeligvis tungt å gå i tet hvor nysnøen kanskje bremset noe slik at Brennan tok igjen Slind med 18 kilometer igjen. Fleten og Smedås hadde også tatt igjen rundt 40 sekunder.

Med 12 kilometer igjen i litt lettere terreng, var Fleten 1.08 bak duoen i tet. Smedås var 1.40 bak på fjerdeplassen.

– Det var så mye fokksnø underveis. Jeg forsøkte å få det litt billigere for å ta henne mot slutten. Jeg fikk dårlig betalt av å gå først og det holdt så vidt. Jeg hadde nok litt fordel av å kjenne løypa mot slutten, sa Slind til NRK etter seieren.

Det er stor spenning om hvem som skal vinne sammenlagt. Svenske Ida Dahl endte på 12.-plassen slik at det bare skiller ett fattig poeng mellom de to.

Søndag avsluttes årets Skiclassics-sesong med nykomlingen Summit 2 Senja med 70 kilometer fra Bardufoss til Finnsnes.

(©NTB)

Flere nyheter: