Ingrid Syrstad Engen leverte assist på vinnermålet da Barcelona vendte til seier over Eintracht Frankfurt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Barcelona vendte til seier i Tyskland – Engen-assist på vinnermålet

Tittelforsvarer Barcelona lå under ved pause i mesterligakampen mot Eintracht Frankfurt, men vendte til en klar 3-1-seier med tre mål på et kvarter.

Av NTB | 22.11.2023 22:59:45

Sport: Hjemmelaget tok ledelsen i det 42. minutt ved Laura Freigang. Et innlegg fra høyre gikk gjennom feltet, men venstreback Verena Hanshaw møtte ballen og la inn igjen. Freigang gikk opp mellom Ingrid Syrstad Engen og Mapi León og nikket i mål.

Henshaw hadde mest vært opptatt med forsøk på å stoppe Caroline Graham Hansen, men forut for scoringen var det den norske landslagsstjernen som forgjeves forsøkte å hindre hennes innlegg.

Det gikk ikke lang tid etter pause før Barcelona var à jour. Ona Batlle raidet i det 48. minutt på venstresiden, kom nesten til dødlinja og slo skrått ut til Salma Paralluelo, som satte inn 1-1.

Tre minutter senere ble Paralluelo tomålsscorer etter å ha blitt satt opp av Aitana Bonmatí. Graham Hansen var sentral i forspillet.

Sistnevnte ble byttet ut i det 74. minutt, mens Engen spilte hele kampen på stopperplass.

For poengløse Rosengård, som skal møte Barcelona to ganger før jul, ser det mørkt ut.

I det 59. minutt var Barcelona i front. Leóns hjørnespark vant Lucy Bronze, som nikket ballen inn foran mål. Der fikk Engen hodet på den og leverte assist til Mariona Caldentey, som skjøt i hjørnet.

I samme gruppe ble Kika Nazareth matchvinner da Benfica slo Rosengård 1-0. Barcelona topper tabellen med full poengpott, mens Eintracht Frankfurt og Benfica har slått den svenske klubben en gang hver og ligger an til å duellere om 2.-plassen.