Menu
Børsnedgangen fortsatte i Asia torsdag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Bankuro bidro til fortsatt børsfall i Asia

Løftet om et redningslån til kriserammede Credit Suisse var ikke nok til å fjerne bekymringen for banksektoren og hindre fortsatt nedgang på børsene i Asia.

Av NTB | 16.03.2023 09:53:59

Økonomi og næringsliv: I Tokyo endte Nikkei-indeksen ned 0,8 prosent da handelen var over for dagen. Det er en langt mer moderat nedgang enn fallet på 2,2 prosent rett etter åpning. Også den bredere Topix-indeksen hentet seg noe inn etter å ha åpnet med en nedgang på 2,5 prosent. Ved stengetid var indeksen ned 1,2 prosent.

Hang Seng-indeksen i Hongkong svingte også i løpet av dagen og endte til slutt med et fall på 1,7 prosent.

På den andre siden av grensen gikk hovedindeksen i Shenzhen ned halvannen prosent, mens nedgangen i Shanghai endte på 1,1 prosent.

Dermed dro de asiatiske markedene med seg mye av nedturen fra Wall Street på onsdag. Uro for banknæringen fortsatte etter kollapsen i amerikanske Silicon Valley Bank og krisen i sveitsiske Credit Suisse. Mens de amerikanske børsene hentet inn mye av det tapte før stengetid, var verken dette eller løftet om et lån på nærmere 600 milliarder kroner fra den sveitsiske sentralbanken til Credit Suisse var altså nok til å unngå at de ledende børsene i Asia endte i minus.

Da de europeiske markedene åpnet torsdag, gikk FTSE-indeksen i London opp 1,7 prosent, mens Frankfurt og Paris steg 1,5 prosent etter at alle tre falt rundt 3,5 prosent dagen før.

(©NTB)

Flere nyheter: