Mushaga Bakenga skyter inn 2-0 for Stabæk mot Vælerenga etter å ha brukt hendene da han tok med seg ballen. Foto: Heiko Junge / NTB

Bakenga med omdiskutert VAR-scoring: – Kan ikke fatte og begripe at ikke det ble avblåst

Mushaga Bakenga scoret 2-0 mot Vålerenga på kontroversielt vis da ballen var innom hånden til Stabæk-spissen. Målet ble stående etter en VAR-sjekk.

Av NTB | 29.05.2023 18:18:50

Sport: Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter.

Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Han tok ned et langt innkast som gikk over Stefan Strandberg. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

– Jeg kan ikke fatte og begripe at det ikke ble avblåst for hands, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i FotballXtra-sendingen.

Målscoreren selv mente imidlertid at målet var helt etter boka.

– Jeg opplever at ballen kommer og at jeg har hendene helt inntil kroppen. Ifølge regelboka er ikke det hands. Bra dømt, sa Bakenga til TV 2 i pausen.