Menu
John Arne Riise kunne juble for Avaldsnes-seier over LSK Kvinner. Bildet er fra en kvalifiseringskamp mot Øvrevoll Hosle i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Avaldsnes over streken med sterk seier over LSK

John Arne Riise ledet Avaldsnes til en oppsiktsvekkende 1-0-seier over medaljejagende LSK Kvinner i Toppserien lørdag.

Av NTB | 10.06.2023 18:49:26

Sport: Seieren var Avaldsnes’ tredje i årets sesong og sørger for at laget klatrer over kvalifiseringsstreken i serien. Maria Hovmark avgjorde kampen med en god soloprestasjon i det 68. minutt.

Avaldsnes-trener Riise var meget aktiv på sidelinjen og var åpenbart nervøs da kampen beveget seg inn i tilleggstiden. Seieren var viktig for hans lag.

– Det er tett kampprogram, og begge lag var litt tunge i kroppen. Vi var litt for langt unna i presset vårt i første omgang, men i 2. omgang styrte vi fullstendig. Jeg synes vi fortjente å vinne kampen. Det viser hvilke steg vi har tatt. Og nå får vi litt pusterom med et par lag bak oss, sa Riise til NRK.

Hovmark ble matchvinner med en fin scoring på gjennomspill fra Ingrid Jåstad. Den danske spissen fikk driblet bort to spillere og avsluttet via hånden til LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

– Jeg synes Avaldsnes vinner fortjent. Vi er for dårlige over hele linja, fra meg og helt fram. Avaldsnes er gode og tar tre poeng som vi veldig gjerne skulle hatt, sa landslagsaktuelle Fiskerstrand.

– Nei, det tviler jeg på. Jeg skal nok ta røntgenbilde for å være helt på den sikre siden, men det går nok veldig bra, sa keeperen.

LSK blir liggende på 3.-plass på toppserietabellen med 24 poeng fra 14 kamper. Avaldsnes er nummer åtte med sine tolv poeng.

LSK Kvinner hadde sjanser til å score, men lyktes ikke. Kort tid før slutt rotet Rebecka Holum bort en mulighet da hun kom alene med Avaldsnes’ keeper

Hun stilte til TV-intervju med en stor ispose rundt foten, men bedyret at verken seriekamper eller VM i juli og august skal være i fare.

(©NTB)

Flere nyheter: