Menu
Kieren Perkins, her på podiet under sommer-OL i Sydney i 2000, er kritisk til planer om å opprette et doping-mesterskap. Arkivfoto: David Longstreath / AP / NTB

Australsk OL-vinner advarer mot planlagt doping-mesterskap

Kieren Perkins, tidligere OL-vinner for Australia i svømming, sier at folk kommer til å dø hvis et planlagt mesterskap der doping tillates, blir gjennomført.

Av NTB | 19.03.2024 04:47:29

Sport: Den australske entreprenøren Aron D’Souza, som holder til i London, har foreslått å opprette et mesterskap som skal hete «Enhanced Games».

D’Souza vil gjøre dette i samarbeid med den australske OL-vinneren og svømmeren James Magnussen i 2025, og han vil tilby Magnussen 1 million dollar hvis utøveren klarer å knuse verdensrekorden på 50 meter freestyle etter å ha inntatt prestasjonsfremmende stoffer.

– Noen kommer til å dø hvis vi tillater at slike kår får danne grobunn og blomstre, sier Perkins.

Perkins kommenterer ikke Magnussen direkte, men sier at idretten ikke bør snu ryggen til utøvere som vurderer å delta. Men de bør «beskyttes fra å foreta dårlige avgjørelser», sier Perkins.

Svømming, stuping, vektløfting, gymnastikk og kampsport er blant idrettsgrenene som D’Souza foreslår skal inngå i Enhanced Games.

Flere medier har meldt at D’Souza er i forhandlinger med globale fjernsynsnettverk og strømmetjenester, samt arrangører som ønsker å være vertskap. Planen hans er at det holdes sju kvalifiseringsarrangementer verden rundt i desember, og at Enhanced Games deretter holdes neste sommer.

(©NTB)