Menu
En 95 år gammel dement kvinne med rullator, som bodde på pleiehjemmet Yallambee Lodge i Cooma, ble i forrige uke elektrosjokket av australsk politi etter å angivelig ha tatt en kjøttkniv fra kjøkkenet. Kvinnen døde onsdag av skadene hun fikk. Foto: Lukas Coch / AAP Image via AP / NTB

Australia: 95 år gammel kvinne døde etter å ha blitt elektrosjokket av politiet

95 år gamle Clare Nowland døde onsdag, en uke etter at australsk politi brukte elektrosjokkvåpen mot henne på pleiehjemmet der hun bodde.

Av NTB | 24.05.2023 14:09:03

Sosiale forhold: Nowland, som i australske medier er blitt omtalt som en dement oldemor, gikk «fredfullt bort på sykehus like etter klokka 19 i kveld, omgitt av familie og sine nærmeste», skriver politiet i New South Wales i en uttalelse.

Hendelsen skjedde 17. mai på et sykehjemmet Yallambee Lodge i den lille byen Cooma, om lag 100 kilometer sør for hovedstaden Canberra.

Der bor det stort sett eldre med demens og andre lidelser som fører til ekstra pleiebehov. Ansatte hadde meldt om at Nowland hadde tatt en kjøttkniv fra kjøkkenet.

Politiet har sagt at Nowland gikk mot politiet, men åpenbart i et langsomt tempo på grunn av rullatoren. Maktbruken mot henne har ført til intern granskning, og en opphetet debatt om politiets bruk av elektrosjokkvåpen.

(©NTB)

Flere nyheter: