Menu
Aleksander Fjeld Andersen gir seg som skiskytter. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skiskytterprofil (26) legger opp: – Hadde trodd han kom til å fortsette

Aleksander Fjeld Andersen (26) var dypt skuffet over ikke å få plass på rekruttlandslaget i skiskyting kommende sesong. Nå er karrieren på toppnivå over.

Av NTB | 24.05.2023 14:18:49

Sport: Skiskytteren bekreftet beslutningen overfor TV 2 onsdag.

– Det var de nærmeste jeg sa det til først. Det var litt rart, og det ble felt noen tårer. Det ble plutselig virkelig, men samtidig var det godt å ta et valg. Det har vært en vanskelig vår med mye følelser, sier Geilo-løperen til kanalen.

Han leverte flere solide resultater i vinter. Under verdenscuprennene i Östersund innkasserte han blant annet en sterk sjetteplass.

Likevel ble det ikke plass til ham på rekruttlandslaget.

– Jeg fikk sjokk da uttaket kom. Det er brutalt, selvsagt. Men det å bli vraket kom helt uventet på meg. Du får følelsen av å bli skviset ut, sier Fjeld Andersen.

– Du får sparken på dagen uten å ha gjort noe feil. Umulig å forberede seg på, sier skiskytteren.

Etter vrakingen fant han ingen alternativer som ville gitt mulighet for å satse videre.

Landslagssjef Per Arne Botnan reagerer slik til NTB rundt Fjeld Andersens beslutning:

– Jeg hadde trodd at han kom til å fortsette, og at han fant motivasjon til å bli med på et annet lag. På den annen side er det alltid sånn at når du faller ut av landslaget, er det tøffere å satse utenfor.

– Jeg skjønner at alle som ikke får plass på landslag er skuffet. På herresiden er det samtidig tøft nivå og trangt om plassen, sier landslagssjefen – og legger til:

– Det er også sånn at når man ikke har tatt steget opp på elitelaget etter å ha vært på rekruttlandslaget noen år, må vi etter hvert gi plass til yngre krefter.

Botnan sier 26 år gamle Fjeld Andersen kjemper om plasser mange vil ha kloa i.

– I den aldersgruppa Aleksander er i, er det flere som er oppe og nikker. Vi har ikke mulighet til å ta med alle videre. For noen blir det et tøft valg, mens for andre blir det et gledelig valg, sier Botnan.

Han har vært på rekruttlandslaget de fire siste årene.

Botnan sier han forstår reaksjonen til Fjeld Andersen over at plassen på rekruttlandslaget glapp.

(©NTB)

Flere nyheter: