Menu
Nikolai Astrup (H) stiller seg undrende til Stortingets regler om kun å rapportere to ganger årlig om aksjer man eier gjennom selskap. Foto: Heiko Junge / NTB

Astrup stiller spørsmål ved Stortingets aksjeregler

Nikolai Astrup (H) stiller spørsmål ved hvorfor statsråder og stortingspolitikere som investerer i aksjer gjennom et selskap, kun må rapportere to ganger årlig.

Av NTB | 24.07.2023 20:23:01

Politikk: Mens man som statsråd og stortingsrepresentant må rapportere til Stortinget hvilke aksjer de eier en gang i måneden, rapporterer man kun to ganger i året dersom man eier disse aksjene gjennom et selskap, skriver E24.

– Man kan lure på hva som er poenget med å vise fram et øyeblikksbilde to ganger i året, sier Astrup til nettavisen.

Han er omfattet av denne regelen da selskapet hans Pactum Beta eier 25 prosent av familieselskapet Pactum. Astrup er flere ganger blitt kalt Stortingets rikeste.

Astrup påpeker at det han rapporterer en måned kan være et helt annet resultat den neste, noe som ikke nødvendigvis blir rapportert inn til Stortinget.

Det er lov å drive med aksjehandel for stortingspolitikere og statsråder, men stortingspolitikerne er ikke omfattet av samme habilitetsregler.

Bakgrunnen for Astrups uttalelser er at Ola Borten Moe (Sp) fratrådte som forsknings- og høyere utdanningsminister etter avsløringer om statsrådens aksjekjøp.

(©NTB)

Flere nyheter: