Menu
Argentinas økonomi er fortsatt under hardt press, og regjeringen til president Alberto Fernandez vil bytte ut gjeldsbrev for å utsette betalingsfristen og skaffe seg et pusterom. Arkivfoto: Andre Penner / AP / NTB

Argentina vil utveksle gjeldsbrev for å kjøpe tid

I et forsøk på å spare på valutareservene og gi økonomien et pusterom, vil Argentina bytte ut eksisterende statsgjeld med nye gjeldsbrev med senere forfall.

Av NTB | 06.06.2023 13:19:34

Politikk: Finansdepartementet i Argentina sier de har lansert en ordning for frivillig utveksling av statsgjeld som utløper mellom juni og september. Kreditorene får i stedet tilbud om gjeldsbrev med forfall mellom august neste år og januar 2025.

De som går med på byttet, får utstedt den nye gjelden torsdag.

I forrige uke sa departementet at de så på muligheten for en slik byttehandel – kjent som en debt swap – for å skaffe et økonomisk pusterom for landets statskasse, som har tynt med kontanter.

Alvorlig tørke i år har gått ut over valutareservene, som myndighetene prøver å bygge opp for å kunne betjene fremtidig gjeld, betale for importvarer og oppfylle betingelsene til Det internasjonale pengefondet (IMF). Sistnevnte har satt noen mål for Argentinas økonomi som en del av en lånepakke verdt 44 milliarder dollar eller rundt 485 milliarder kroner.

Analytikere anslår overfor Reuters at statsgjeld for rundt 10,2 billioner pesos – rundt 465 milliarder kroner med dagens kurs – vil inngå i byttet. Rundt halvparten av dette er gjeld til private investorer.

(©NTB)

Flere nyheter: