Menu
Lionel Messi får treningsanlegget til det argentinske landslaget kalt opp etter seg. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Argentina kaller treningsanlegget opp etter Messi

Det argentinske fotballforbundet (AFA) har bestemt at landets nasjonalanlegg skal kalles opp etter superstjernen og landslagskaptein Lionel Messi.

Av NTB | 25.03.2023 21:04:08

Sport: Messi ledet Argentina til verdensmestertittelen i Qatar før jul og har mottatt svært mye hyllest i hjemlandet etter bragden. Lørdag opplyser AFA på sine nettsider at landets nasjonalanlegg for fotball heretter skal gå under navnet «Lionel Andrés Messi».

– Velkommen til verdensmesterens hus. Velkommen til huset til alle våre landslag, huset som ga identitet til argentinsk fotball rundt om i verden. I dag er en veldig spesiell dag, sa forbundspresident Claudio Tapia i en tale.

Messi har vært en stor skikkelse i Argentina i mange år, og VM-tittelen var det siste han manglet for å kunne nærme seg ikonstatusen til Diego Maradona, som i 1986 ledet landet til verdensmestertittelen.

– Tusen takk for at dere alle er her. Jeg er takknemlig til «Chiqui» for denne anerkjennelsen, den er veldig viktig for meg. Jeg har kommet til dette stedet i 20 år og siden jeg kom inn har jeg følt en veldig spesiell energi, sa Paris Saint-Germain-stjernen Messi i sin tale.

Maradona har tidligere fått stadionet til Serie A-klubben Napoli oppkalt etter seg.

(©NTB)

Flere nyheter: