Menu
Guvernøren i den amerikanske delstaten Maryland, demokraten Wes Moore, har benådet rundt 100.000 mennesker for mindre narkotikaforbrytelser. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB

Amerikansk guvernør har benådet over 100.000 marihuana-dømte

Guvernøren i den amerikanske delstaten Maryland har utstedt 175.000 benådninger for mindre marihuana-relaterte narkotikaforbrytelser over flere tiår.

Av NTB | 17.06.2024 18:33:00

Kriminalitet og rettsvesen: Det er en av de mest omfattende benådningene i USA noensinne, skriver The Washington Post, som først meldte om guvernørens planer.

Guvernør Wes Moore, som tilhører Demokratene, sier til avisen at hensikten er å rette opp i mange historiske feil.

– Dersom vi skal skape inkluderende økonomisk vekst, betyr det at vi må fjerne barrierer som uforholdsmessig rammer fargede mennesker, påpeker Moore og viser til at straffedommer har blitt brukt til å nekte folk arbeid, utdanning og bolig lenge etter at de har sonet straffen.

33 prosent av innbyggerne i Maryland er svarte. Samtidig er over 70 prosent av de innsatte i delstatens fengsler, svarte.

Ifølge organisasjonen American Civil Liberties Union er det mer enn tre ganger større sannsynlighet for at svarte mennesker blir pågrepet for marihuana-besittelse enn hvite.

(©NTB)

Flere nyheter: