Menu
Pernille Dyrstad Lydersen kjørte ned til bronse i utforrennet i junior-VM i St. Anton torsdag formiddag. Foto: Annika Byrde / NTB

Alpint: Lydersen sikret utforbronse i junior-VM

Pernille Dyrstad Lydersen imponerte stort da hun kjørte ned til 3.-plass i utforrennet i junior-VM torsdag.

Av NTB | 19.01.2023 17:06:06

Sport: Lydersen kjørte fra startnummer 16 ned til tredje beste tid, 35 hundredels sekund bak den nå nybakte verdensmesteren Stefanie Grob fra Sveits. Italienske Vicky Bernardi tok sølvet.

– Kjempemoro med bronse. Det er mitt beste resultat i karrieren. Egentlig er jeg overrasket, for jeg har mer å gå på i kjøringen enn det jeg fikk til i dag, sa Lydersen.

19-åringen hadde fra før en 15.-plass som beste resultat i junior-VM fra fjorårets utforrenn i canadiske Panorama.

Hun kjører til vanlig i europacupen, som er det nest høyeste nivået i alpinsirkuset. Der har hun en 19.-plass fra Zauchensee som beste resultat.

– Flott levert av Pernille i krevende lys og utfordrende trasé, sa lagleder Stefan Havnelid Johnsen.

Fra startnummer én fikk Ine Haugland et brutalt møte med utforløypa. Ungjenta kom bakpå over en kul og fikk en rotasjon som sendte henne på baken nedover blankisen. 20-åringen gikk i sikkerhetsnettet og ble liggende i over 15 minutter før hun ble hentet med helikopter. Haugland var da ved bevissthet.

Pia Møller og Malin Sofie Sund endte som nummer 18 og 23.

Under juniorguttas VM-utfor ble Oscar Andreas Sandvik beste nordmann på 11.-plass. Simen Sellæg ble nummer 20, mens Nikolai Larsen endte på 26.-plass. Tollef Haugen falt og kjørte ut. Seieren gikk til slovenske Rok Aznoh.

(©NTB)

Flere nyheter: