Menu
Torsdag møtes Kringkastingsrådet for første gang etter sommeren, og klagebunken er større enn noen gang. Foto: Erik Johansen / NTB

Acer-strid førte til klagerekord for NRK

Det har kommet inn 6800 klager til NRKs Kringkastingsråd siden forrige møte i juni. Nesten alle klagene handler om Acer-saken.

Av NTB | 20.09.2023 10:52:21

Kultur og underholdning: 6500 av klagene gjelder det Nei til EU mener er statskanalens manglende dekning av Nei til EUs søksmål mot staten.

– Dette er den mest påklagede saken i rådets historie, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet i en epost til NTB.

Nei til EU mener at Stortinget ikke kan avgi suverenitet til EU på den måten de gjorde i 2018. Med pakken ble Norge også med i Acer, energibyrået som skal sørge for at reglene for kraftutveksling mellom landene i Europa overholdes. Søksmålet er nå oppe i Høyesterett.

I tillegg skal rådet behandle klager på dekningen av rettssaken mot en voldstiltalt polititjenestemann i Kongsberg og klager på NRK Dagsrevyens forklaring på høye strømpriser på Sørvestlandet.

Dagsrevyen meldte at årsaken til de høye strømprisene i distriktet var lite regn og lav magasinfylling, mens klagerne peker på utenlandskablene som forklaring.

Sakene skal behandles på Kringkastingsrådets møte torsdag, som er det første møtet etter sommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: