Menu
Energiminister Terje Lien Aasland vil ha en opprydding blant strømselskapene. Foto: Javad Parsa / NTB

Aasland vil ha bukt med virvar – kan bli færre og større strømselskaper

Større selskaper som kjøper inn mer strøm av gangen og selger til kundene. Det kan være en løsning på kaoset i strømmarkedet, ifølge energiministeren.

Av NTB | 05.05.2023 14:34:25

Politikk: Terje Aasland (Ap) tar til orde for en opprydding.

– Det som er viktig for oss, er at strømkundene kan orientere seg lettere i markedet. Det er et virvar sånn som det er i dag, altfor mange avtaler, ulike typer avtaler. De heter ulike ting, men de leverer akkurat samme varen, den samme effekten inn i stikkontakten, sier han.

Men et statlig strømselskap, som SV blant annet har tatt til orde for, avviser han.

– Jeg tror ikke det er løsningen. Men det å ha større selskaper som kjøper inn større volum og kan selge fordelaktig til kundene, det kan vi se på, sier han.

Regjeringen har alt tatt grep for å stramme inn på konsesjonene til dem som selger strøm. Arbeiderpartiets landsmøte vil fredag slutte seg til kravet om en opprydding. I en uttalelse tas det til orde for å gjennomføre en større omlegging av systemet for omsetningen av strøm til strømkundene. Det kan for eksempel skje gjennom en langt sterkere regulering av strømsalgselskapene, heter det i forslaget til energiuttalelse.

Aasland sier dette må sees i sammenheng med hva som kommer fra et utvalg som ser på prisdannelsen i strømmarkedet.

– Hele systemet for omsetning av kraft kan kanskje med fordel organiseres eller reguleres på en annen måte. Det ligger ikke noen klare, bestemte rammer rundt det. Vi er åpne for å ta diskusjoner om det, sier Aasland.

(©NTB)

Flere nyheter: