LIVESENTER
Menu
Klokken skal stilles en time tilbake natt til søndag neste uke. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Neste uke blir én time lenger

Om det var tungt å stå opp denne søndagsmorgenen, kan du trøste deg med at neste uke blir en time lenger. Søndag stilles klokken én time bakover.

Av NTB | 20.10.2024 08:29:09

Økonomi og næringsliv: Stillingen av klokken markerer slutten på sommertiden for 2024. Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) håper timen blir brukt til noe nyttig.

– Nå får alle en time ekstra, den håper jeg brukes godt. Man kan lese en god bok, eller kikke på innspillene til den nye industrimeldingen vi jobber med, planlegge en morsom reise, for eksempel til vakre Tromsø, eller bla i veikartet for reiseliv.

Klokken stilles fra 3 til 2 natt til søndag. Da er det lett å tro at man får en time ekstra på byen, om man er ute og fester. Men dessverre for festløvene blir ikke skjenketiden utvidet med en time.

Det kan potensielt være en av de siste gangene vi stiller klokken. I 2018 foreslo EU-kommisjonen å avskaffe ordningen med sommertid, men arbeidet i EU har gått tregt. EU-parlamentet ba i 2021 Rådet for Den europeiske union, som består av EUs medlemsland, om å få fortgang i arbeidet.

I spørsmålet om sommertid eller vintertid kommer Norge til å følge EU.

– Vi ser til EU før vi tar stilling til om vi skal slutte å stille klokka. Det gjør vi av flere hensyn, men det er klart at det vil være en fordel for næringslivet å ha samme tid som våre nærmeste naboland, sier Myrseth i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: