Menu
Fint vær for bærtur blir det mange steder i Sør-Norge lørdag. Søndagen blir best i nord. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Siste sommerhelg før høsten setter inn

Mange har opplevd en fin inngang til helga, og lørdag fortsetter sola å skinne i Sør-Norge. Søndagen blir knallfin igjen i nord.

Av NTB | 13.09.2024 18:51:14

Vær: – Lørdag byr på gode turforhold i Sør-Norge, med både sol og behagelige temperaturer. Søndag byr på mer skyer, og Vestlandet får litt regn. Perfekte forhold for å hvile slitne bein? spør Meteorologene på X.

Ved inngangen til helga var det varslet bygevær langs kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Vestlandet.

– Bygene vil avta når vi nærmer oss lørdag. Da blir det fine turforhold. Det blir knallsol og ikke altfor varmt, sier vakthavende meteorolog Sigrid Auganæs til VG.

En tur med soppkurven kan være på sin plass – bare husk å sjekke fangsten nøye. Auganæs får støtte fra kollegaen Kristian Gislefoss.

– Det ser heldigvis ut til at vi får litt smak av sommer også inn i helgen som kommer, sier statsmeteorologen til NRK.

– Det blir mer og mer høstlig fremover, der det blir mer typisk høst hvor lavtrykkene begynner å komme fra vest og som vil by på regn og gråvær. Men akkurat denne helgen blir det bra, sier han.

I Nord-Norge kan du lade batteriene lørdag og gjøre deg klar til nok en solfylt og fin søndag. Det betyr også fortsatt stor skogbrannfare – særlig i Øst-Finnmark.

– Det er nå lokal skogbrannfare i hele Finnmark. I Øst-Finnmark er det fortsatt stor skog- og lyngbrannfare og oransje farevarsel. Faren avtar når det har kommet tilstrekkelig med nedbør, opplyser Meteorologene.

(©NTB)

Flere nyheter: