Menu
Italienske dykkere ankommer land med en død person som de har hentet opp av vannet. Foto: Alberto Lo Bianco / LaPresse via AP / NTB

Drapsetterforskning etter at luksusbåt sank i Italia

Italiensk påtalemyndighet har innledet drapsetterforskning etter at sju mennesker mistet livet da en luksusseilbåt kantret og sank ved Sicilia.

Av NTB | 24.08.2024 11:05:15

Ulykker og naturkatastrofer: Etterforskningen er foreløpig ikke rettet mot noen konkret person, opplyser en etterforsker lørdag. Han sier også at passasjerer trolig lå og sov, og at det var derfor de ikke greide å komme seg ut da den ble rammet av uvær og sank mandag.

Den britiske tek-milliardæren Mike Lynch og hans 18 år gamle datter er blant de omkomne. 15 mennesker overlevde.

Båtens kaptein James Cutfield skal ha blitt avhørt i forbindelse med saken.

Ifølge påtalemyndigheten i Termini Imerese på Sicilia behøver verken kapteinen, mannskapet eller overlevende passasjerer å bli værende i Italia, men det forventes at de samarbeider fullt ut om etterforskningen.

Den kan ta flere måneder, og det understrekes at etterforskerne holder alle muligheter åpne, også drap.

Etterforskningsleder Ambrogio Cartosio sier på en pressekonferanse lørdag at forliset kan ha vært forårsaket av atferd som «ikke var helt i orden», ifølge Sky News. De vil også forsøke å finne ut om alle passasjerene ble advart.

Luksusbåten sank mandag etter å ha blitt rammet av uvær. Ifølge øyenvitner ble den truffet av en skypumpe. Dykkere har de siste dagene hentet opp seks savnede fra båtvraket. En av de omkomne ble funnet i sjøen like etter forliset.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters undrer eksperter seg over hvordan den 56 meter lange båten kunne synke så raskt.

Som del av etterforskningen skal båten hentes opp av sjøen. Den ligger nå på 50 meters dyp.

(©NTB)

Flere nyheter: