Menu
Mannskaper driver fortsatt etterslukking og rydding etter den store skogbrannen som har krevd over 100 liv på øya Maui på Hawaii. Foto: AP / NTB

Tallet på omkomne stiger etter skogbrannen på Hawaii

Stadig flere blir funnet omkommet etter den voldsomme skogbrannen på Hawaii-øya Maui. Dødstallet har nå steget til 106, og det er flere barn blant ofrene.

Av NTB | 16.08.2023 13:04:32

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi er knust over dette tapet, sier guvernøren i den amerikanske delstaten, Josh Green.

Bare 27 prosent av brannområdene er hittil gjennomsøkt av redningsmannskaper, og han frykter at tallet på omkomne vil stige ytterligere.

Det gjenstår også en stor jobb med å identifisere de døde brannofrene. Bare fem er hittil identifisert, ifølge politisjef John Pelletier, som oppfordrer pårørende av savnede til å avgi DNA for å gjøre arbeidet enklere.

– Min kone Jill og jeg vil reise til Hawaii så raskt som mulig, sa han under en tale i Milwaukee tirsdag.

Biden lovet videre å sørge for at innbyggerne på Maui får alt det de trenger.

Lahaina hadde før brannkatastrofen 13.000 innbyggere, men sentrum av byen er nå nærmest folketom. Gatene ser ut som en krigssone, og redningsmannskaper går fra hus til hus på leting etter savnede.

Brannen spredte seg med opptil 1,6 kilometer i minuttet, og mange rakk derfor aldri å komme seg ut av husene sine.

Myndighetene vurderer å kutte strømforsyningen til enkelte områder fordi strømnettet har fått store skader i brannen.

Elektrisitetsselskapet har fått kritikk fordi det ikke kuttet strømforsyningen da det begynte å brenne, noe som kan ha bidratt til at brannen spredte seg så raskt.

Skogbrannen på Maui er den dødeligste som har rammet USA på 100 år, konstaterer president Joe Biden.

Nesten alle bygningene i den historiske kystbyen Lahaina, som var hovedstad i kongedømmet på Hawaii tidlig på 1800-tallet, ble ødelagt i forrige ukes branninferno.

Til helgen er det meldt kraftig regn og vind på Maui, noe som vil gjøre arbeidet med å gjennomsøke brannruinene vanskeligere.

(©NTB)

Flere nyheter: