Menu
Par i Kinas Sichuan-provins kan nå få så mange barn de vil, har myndighetene fastslått. Foto: AP / NTB

Sichuan-provinsen i Kina vil ha flere barn

Sichuan-provinsen i Kina åpner for at par kan få så mange barn de ønsker, og de opphever også restriksjonene for enslige foreldre.

Av NTB | 30.01.2023 14:05:20

Sosiale forhold: Kinas befolkning sank i fjor for første gang på over 60 år, viste offisielle data. Fødselsraten var rekordlav, og arbeidsstokken har de siste årene blitt stadig eldre.

Myndighetene i Beijing opphevet i 2016 ettbarnspolitikken, som av frykt for overbefolkning ble innført på 1980-tallet. Det ble først åpnet for at par kunne få to barn, deretter, i mai 2021, ble det også lov å få et tredje barn. Dette har ikke vært nok til å bremse nedgangen i folketallet.

I 2022 ble det 850.000 færre kinesere, og med et folketall på 1,42 milliarder er landet nå i ferd med å bli passert av India som verdens mest folkerike.

Myndighetene i Sichuan-provinsen, som er den største sørvest i Kina, kunngjorde mandag at de fra 15. februar opphever begrensningen på hvor mange barn en familie kan ha. De åpner også for at enslige kvinner kan få barn.

Kinesiske myndigheter har tidligere kritisert barnefødsler utenfor ekteskap og slo senest i 2017 fast at slike fødsler var i strid med «god moral».

Sist Kinas befolkning krympet var, i 1960 da landet opplevde den verste sultkatastrofen i moderne tid. Katastrofen skyldtes Mao Zedongs feilslåtte landbrukspolitikk.

(©NTB)

Flere nyheter: