Menu
Andreas Skoglund blir en del av den norske kombinerttroppen i Planica-VM. Seniormesterskapet blir hans første i karrieren. Foto: Geir Olsen / NTB

Kombinert: Andersen og Skoglund klare for VM – dragkamp om den siste plassen

Espen Andersen (29) og Andreas Skoglund (21) er inne i den norske VM-troppen i kombinert. Til helgen kjemper fire mann om den siste billetten.

Av NTB | 30.01.2023 14:05:30

Sport: Fra før er Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro blitt tatt ut til skifesten i Planica.

– Andersen har rutine fra mesterskap og topp-10-plasseringer denne sesongen. Han trenger litt konkurransetrening, men er en safe mann å ta ut med mye rutine, sier landslagstrener Jan Schmid i en uttalelse.

Han synes det er «artig» å gi Skoglund sjansen. Schmid omtaler unggutten som en stabil langrennsløper og en hopper som leverer jevnt i bakken.

– Dette blir hans første seniormesterskap. Andreas skal være med og lære litt før VM på hjemmebane i 2025.

Skoglund blir ikke med til helgens verdenscup i Oberstdorf. Dit skal derimot Einar Lurås Oftebro, Kasper Moen Flatla, Simen Tiller og Espen Bjørnstad, som alle må levere i en tøff kamp om den siste VM-plassen.

– Det er en siste sjanse for å komme på VM-laget. Mye står på spill til helgen, sier Schmid.

Sportssjef Ivar Stuan er klar i sin tale om alvoret: – Einar og Kasper må virkelig vise seg fram.

Riiber og Graabak står over helgens konkurranser. Stuan føler seg trygg på at begge blir friske og klare til VM.

– Jeg er helt overbevist om at både Jørgen og Jarl kommer til ski-VM i topp form. Det er vanskelig å unngå sykdom i januar. Nå får de begge god tid til å komme seg skikkelig til hektene igjen, sier Stuan.

Første kombinertkonkurransen for menn i VM er lagt til 25. februar.

Espen Andersen (Lommedalen), Espen Bjørnstad (Byaasen), Kasper Moen Flatla (Jardar), Einar Lurås Oftebro (IL Jardar), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Simen Tiller (Moelven).

(©NTB)