Menu
Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga Fifa medhold i tvisten med fotballklubber fra Russland og Ukraina. Foto: Vidar Ruud / NTB

CAS ga Fifa medhold i tvist med Sjakhtar og russiske klubber

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist klager mot Fifa fra den ukrainske fotballklubben Sjakhtar Donetsk og en rekke russiske klubber.

Av NTB | 13.01.2023 21:18:06

Sport: NRK omtalte saken først i Norge.

Voldgiftsretten slår fast at FIfa-styret hadde rett til å utvide sitt «Tillegg 7» til reglene for spillerkontrakter og overganger. Det innebar at spillere og trenere med kontrakt i russiske eller ukrainske klubber ensidig kunne suspendere kontraktene fram til 30. juni 2023.

Opprinnelig hadde Fifa bestemt at kontrakter på grunn av krigen i Ukraina automatisk ble suspendert fram til 30. juni 2022. Ti dager før den nevnte datoen besluttet Fifa å gi spillerne adgang til å suspendere kontraktene ett år til, noe mange benyttet seg av.

Sjakhtar Donetsk og de russiske klubbene Zenit St. Petersburg, Dinamo Moskva, Sotsji, CSKA Moskva, Krasnodar, Lokomotiv Moskva, Rostov og Rubin leverte separate anker mot dette.

I en pressemelding opplyser CAS at to separate voldgiftspaneler har avvist klagene og bekreftet at Fifas utvidelse av tillegget er lovlig. Begge fant at Fifas handling var velbegrunnet og i tråd med Fifa-statuttene, at det ikke var grovt uforholdsmessig og holdt seg innenfor skjønnsområdet Fifa er gitt etter sveitsisk lov.

(©NTB)