Menu
Samtidig med at vi spiser mindre fisk, går prisen på sjømat opp. På bildet ser du sjøkreps, blåkreps, rødspette og uer. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Vi spiser mindre fisk enn for ti år siden

Vi spiser tre kilo mindre fisk per år i dag enn vi gjorde for ti år siden. Sjømatrådet peker på prisøkningen som den viktigste årsaken til nedgangen i sjømatkonsumet.

Av NTB | 30.06.2025 07:14:10

Økonomi og næringsliv: I fjor spiste hver av oss litt over 18 kilo, mens i 2015 gikk det unna 21,5 kilo fisk og skalldyr for hver av oss, kommer det fram i Sjømatrådets rapport Fiskemarked.

Samtidig med at vi spiser mindre fisk, går prisen på sjømat opp.

– Forbrukernes valg påvirkes av flere faktorer, men prisøkningen er den viktigste grunnen til at konsumet har en nedadgående trend, sier Sjømatrådets Norden-direktør Trym Eidem Gundersen i en pressemelding

Han sier at sju av ti nordmenn har sagt i en undersøkelse at forbrukerne ønsker å spise mer sjømat.

Ifølge SSB økte sjømatprisene med 63 prosent mellom 2015 og 2024. Samtidig steg kjøtt med 36,3 prosent, mens sukkervarer som sjokolade steg med 16,5 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: