Menu
Tusenvis av russere evakuerer fra vannmassene etter demningsbruddet fredag. Foto: Russiske myndigheter / AP / NTB

4200 evakuert i Russland etter demningskollaps

Flere enn 4200 mennesker er evakuert etter at en demning i den russiske byen Orsk begynte å revne og store mengder vann fosset ut.

Av NTB | 06.04.2024 16:42:59

Politikk: Det var fredag at det oppsto brister i demningen, og nødetatene jobbet gjennom natten for å få evakuert folk fra flomrammede områder.

Orsk ligger i delrepublikken Orenburg sør for Uralfjellene, like ved grensen til Kasakhstan.

Minst 2500 bolighus er rammet av flommen, ifølge myndighetene, som har erklært unntakstilstand. Ifølge Orenburg-guvernør Denis Pasler var flommen på sitt høyeste lørdag ettermiddag.

Orsk-ordfører Sergej Salmin advarer om at vannstanden i Ural-elven, som renner gjennom byen med over 240.000 innbyggere, har økt til over 8,5 meter og at den trolig vil øke enda mer.

Det har vært uvanlig mye nedbør i regionen den siste tiden, og guvernør Pasler sier demningen ikke var bygd for å tåle så store vannmengder som det har vært de siste dagene.

Demningen ble bygget i 2014, og myndighetene har åpnet etterforskning av selskapet som bygget den, melder russiske medier.

Vannmassene har også rammet Kasakhstan, og president Kasym-Jomart Tokajev sier at flommen er en av de verste naturkatastrofene i landet på 80 år.

(©NTB)

Flere nyheter: