Det norske kvinnelandslaget i håndball etter lørdagens seier mot Sveits i EHF Euro Cup i Zürich. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / NTB.

Norsk håndballoppvisning mot Sveits – vant 42-22

Norges håndballkvinner dokumenterte klasseforskjell av en annen verden og lekte seg til 42-22-seier over Sveits lørdag.

Av NTB | 06.04.2024 16:33:06

Sport: Norge var allerede turneringsvinner i EHF Euro Cup etter fem seirer av fem mulige, og de kom til finansmekkaet Zürich med 33-18-seier over Østerrike i sekken etter kampen i Åsane torsdag.

Turneringen ble spilt mellom fire lag som ikke er med i EM-kvalifiseringen, Norge som regjerende europamester og Østerrike. Ungarn og Sveits som arrangørnasjoner av det kommende EM-sluttspillet.

Selv uten spillere som Nora Mørk, Katrine Lunde, Silje Solberg-Østhassel og Camilla Herrem, var Norge fullstendig overlegne mot det unge laget fra Sveits, et lag som for øvrig trenes av nordmannen Knut Ove Joa.

Norge gikk tidlig opp i en 10-2-ledelse, og med tre minutter igjen av omgangen var stillingen 19-6. Det var en gedigen nivåforskjell på lagene, og Norge «spaserte» inn den ene kontringen etter den andre etter sveitsiske misser i angrep.

Norges forsvarsspill gjorde at Sveits slapp lite til, og til pause ledet Thorir Hergeirssons utvalgte 21-7. Bakerst sto Marie Davidsen stødig i mål med en redningsprosent på 50 i de første 30 minuttene. Eli Marie Raasok kom inn i buret i 2. omgang, men traff ikke like godt.

– Det var gledelig å se et konsentrert Norge fra start, oppsummerte Viaplays ekspertkommentator Karoline Dyhre Breivang.

Det jevnet seg ut etter pause, men hvem som var det beste laget var det aldri noen tvil om selv om kvaliteten på det norske spillet falt betraktelig.

Maltrakteringen av Sveits ble en fin transportetappe for det som venter i OL i Paris til sommeren. Laget skal være samlet fram til 14. april i denne omgang, og fram til mesterskapsdagene i Paris venter det fire kamper mot Frankrike og Danmark.

Kampen mot Sveits var Norges siste i turneringen, og den ble aldri spennende. Hjemmelaget scoret det første målet, men deretter var det mer eller mindre kattens lek med musen ut 1. omgang.

I 2. omgang fortsatte Norge å styre spillet og scoret omgangens tre første mål. Også Sveits fikk puttet noen, selv om de ikke kom i nærheten av å score 29 mål slik de gjorde sist de møtte Norge. Norges spillere fordelte målene pent mellom seg, og samtlige noterte seg på scoringslisten med Stine Skogrand som den mest giftige med totalt sju scoringer.