Jonas Torsvik satte inn 1-0 til Brann på overtid av førsteomgang i kampen mellom Brann og HamKam i Eliteserien søndag. Foto: Tuva Åserud / NTB

18-åring med drømmetreff da Brann slo HamKam: – Det er helt magisk

Unggutten Jonas Torsvik (18) fikk kjempetreff og gjorde mål i hjemmedebuten da Brann vant 2-1 mot tabelljumbo HamKam i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 02.07.2023 19:04:10

Sport: Tenåringen fra Loddefjord reagerte instinktivt i kjølvannet av et hjørnespark på overtid av førsteomgang. Med feil fot hamret han ballen i det venstre hjørnet.

– Det er jævlig deilig. Stemningen er helt magisk, sa 18-åringen til TV 2 etter kampens første 45 minutter.

På spørsmål fra TV 2s kommentator om det var det villeste Torsvik hadde opplevd, svarte han kontant:

– Ja, 100 prosent.

Det kunne imidlertid sett helt annerledes ut da lagene gikk til pause. Drøyt halvveis ut i omgangen hadde HamKams Pål Alexander Kirkevold centimeterne på feil side da han traff tverrliggeren.

– Det er typisk oss. Vi ligger og kjemper mot oss selv og marginene. Det er tungt, men vi må bare komme oss ut av det, sa Kirkevold til TV 2 i pausen.

Også etter pause var HamKam farlig frempå, men bortelaget fikk ikke satt ballen forbi vertenes sisteskanse Mathias Dyngeland. Med under ti minutter igjen på klokken fikk Brann straffespark etter at VAR hadde vært inne og sett en hands i feltet. Bård Finne ekspederte straffen sikkert i mål.

På overtid fikk Kirkevold endelig nettsus da han reduserte for bortelaget, men det holdt ikke til poeng i Bergen.

HamKam har slitt tungt i Eliteserien denne sesongen, og Jakob Michelsens gutter har ikke bokført tre poeng siden 2-0-seieren hjemme mot Strømsgodset i den tredje runden. Sju tap, én uavgjort og bekymringsverdige 4-24 i målforskjell er fasit på de siste åtte kampene for laget fra Hamar.