Faniel Tewelde fikset 1-1 til Odd borte mot Strømsgodset. Foto: Trond R. Teigen / NTB

17-åring fikset ny Odd-opptur: – Har ventet lenge

Faniel Tewelde skjøt inn 1-1 for Odd borte mot Strømsgodset i Eliteserien. Skien-laget har løftet seg etter en tung periode.

Av NTB | 02.06.2024 19:33:07

Sport: For tredje kamp på rad gikk Odd ubeseiret av banen. Tewelde sørget for det med sin utligning tidlig i 2.-omgangen.

Det var et godt satt skudd fra 17-åringen. Målet var hans første i serien siden midten av april.

– Ekstremt deilig å se den gå inn. Jeg har ventet lenge på den, sa Tewelde til TV 2.

Det var lenge en åpen kamp på Marienlyst. I sluttfasen fikk Strømsgodset inn et voldsomt trykk, men greide ikke å forlenge rekken til tre strake seirer. På overtid vartet Odds keeperveteran André Hansen opp med en viktig enhåndsredning.

– Det ble hektisk i noen situasjoner i vår egen boks, men jeg er fornøyd med å ta poeng borte mot et Strømsgodset-lag som normalt er veldig sterkt her, sa Odd-trener Kenneth Dokken til TV 2.

Uavgjortresultatet tok Godset opp i 17 poeng, mens Odd har 13.

– Jeg så han skulle strekke ut for å blokke, og da måtte jeg bare lure ham litt. Jeg har øvd mye på det der på trening, sa Melkersen til TV 2 i pausen.

Etter målet dro trønderen fram en akrobatisk saltofeiring.

Noen minutter senere var Marko Farji et stolpetreff unna å doble vertenes forsprang. På veien var skuddet innom en Odd-spiller.

– Det er kjempebittert. De burde sitte ti av ti ganger, mente Tewelde ved halvtid.

Han skulle gjøre opp for seg under ti minutter etter sidebytte.

Godsets neste kamp er borte mot Brann 28. juni. Samme kveld tar Odd imot Kristiansund.

Et flott angrep ga hjemmeledelse etter et kvarters spill. Fredrik Kristensen Dahl sendte pasningen som Herman Stengel flikket videre til Elias Hoff Melkersen. Han vendte bort en motspiller og scoret kontrollert.

Før 1-0 hadde Godset sluppet med skrekken på to Odd-cornere. Begge ganger sto Tewelde umarkert ved bakerste stolpe, men unggutten avsluttet ikke godt nok.