Menu
Stine Bredal Oftedal og Györ vant mesterligaen søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Stine Bredal Oftedal tok klubbfarvel med etterlengtet tittel – Györ tilbake på mesterligatronen

Stine Bredal Oftedal og resten av stjernegalleriet til Györ vant søndag mesterligaen etter en svært overbevisende 30-23-seier i finalen mot Bietigheim.

Av NTB | 02.06.2024 19:33:25

Sport: Det er ungarernes første tittel i Europas gjeveste klubbturnering siden 2019 og den sjette i klubbens historie. Finalen mot Bietigheim var Oftedals foreløpig siste klubbkamp i karrieren.

Györ, med flere profilerte norske stjerner i troppen, tok tidlig kommandoen i søndagens finale. Etter halvspilt førsteomgang skjøt Ana Gros ungarerne opp i 9-4-ledelse etter at Veronica Kristiansen hadde ordnet straffekast. Til pause sto det 17-12 i favør Györ.

Etter sidebyttet fortsatte de grønnkledde å styre kampen, og etter snaue 40 minutter ledet de 21-14. Tross bedre takter fra Bietigheim var den tyske klubben aldri i nærheten av å true Györ.

Györ trakk lørdag det lengste strået i en jevn og dramatisk semifinale mot Esbjerg. Dermed fikk Oftedal anledning til å ta sin tredje mesterligatittel med Györ i sin siste kamp for klubben. I januar gjorde sistnevnte det kjent at hun tar pause fra håndballen etter sommerens OL i Paris.

Selv ser Oftedal tilbake på en minnerik karriere.

– Det har vært en fantastisk reise, men jeg føler meg mett og veldig fornøyd. Jeg liker å holde døren litt på gløtt, men det er mest sannsynlig også avslutningen på karrieren min, sa hun i et intervju på Youtube-kanalen til Györ da nyheten ble gjort kjent.

Vipers Kristiansand har vunnet mesterligaen de siste tre årene. Denne sesongen ble det stopp mot Györ i kvartfinalen.

(©NTB)