Menu
En 15 år gammel gutt omkom etter at en bil kjørte av veien i Vegårshei kommune i Agder fredag. Foto: Elisabeth Grosvold Altenborg / NTB

15-åring døde etter trafikkulykke: – Tøft for veldig mange

En 15 år gammel gutt har mistet livet etter en trafikkulykke i Vegårshei fredag.

Av NTB | 20.05.2023 09:24:04

Ulykker og naturkatastrofer: Det skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

– Trafikkulykken som skjedde på Vegårshei, har nå fått et tragisk utfall. Det er nå bekreftet at personen som ble livstruende skadd, døde fredag kveld på Ullevål sykehus i Oslo, sier politistasjonssjef i Holt i Agder politidistrikt, Odd Holum.

Tre personer var i bilen da ulykken inntraff. Alle de tre guttene som satt i bilen, er under 18 år. De to andre involverte ble utskrevet fra sykehus fredag.

– Dette er noe som er tøft for veldig mange. Vi er en liten kommune, og dødsulykken kommer dermed nært på mange av dem som bor her, sier ordfører Kjetil Torp i Vegårshei til NTB.

Han forteller videre at de nå er svært opptatt av å ta vare på dem som er direkte berørt av hendelsen.

– Samtidig er det også viktig for oss å ta vare på dem som er indirekte berørt. Det kan være mange som av ulike grunner kjente han som døde, sier Torp.

– De fikk dødsbudskapet der. På en måte var det en god ting, sier en tydelig preget ordfører.

Torp får også støtte av ordførerkollega Steinar Pedersen i Gjerstad kommune.

– Det er en tragisk ulykke. Man tenker selvfølgelig på dem som sitter igjen. Både de pårørende og de to som overlevde ulykken, sier Pedersen til NTB.

Han sier at kommunen allerede kort tid etter ulykken fikk etablert kriseteamet.

– Politiet har hatt innledende avhør med de to ungdommene som ble utskrevet fra sykehuset fredag. Vi har avhørt vitner som har sett bilen i forkant. Det gjenstår fortsatt avhør i saken, opplyser politiet lørdag.

Nå venter de på rapporter fra krimteknisk og Statens vegvesens ulykkesgruppe, som har gjort undersøkelser på stedet.

– Vi ønsker fremdeles tips fra publikum dersom noen har sett bilen i forkant av den alvorlige hendelsen, sier politistasjonssjef Holum.

– Bilen skal ha blitt lånt etter avtale med den som disponerte bilen. Det er sånt sett ikke snakk om et biltyveri eller tyvlåning, sier Holum til avisen.

Til NTB forteller han at det er opprettet en egen sak på dette forholdet. Holum sier at det er for tidlig å si noe om personen som lånte ut bilen, kan stilles til ansvar for ulykken, da den er blitt lånt ut til tre personer som er mindreårige og ikke hadde førerkort.

– Det er et spørsmål som må tas stilling til når man har bedre oversikt over saken, sier Holum.

Politistasjonssjefen sier til VG at politiet har en formening om hvem av de tre som var fører av bilen, men de ønsker ikke å gå ut med dette i mediene nå.

– Vi er i ferd med å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, men det gjenstår fortsatt en del etterforskningsarbeid.

Som følge av den alvorlige ulykken har både Vegårshei kommune og Gjerstad kommune satt inn kriseteam.

Fredag samlet flere av kommunens innbyggere seg på en ungdomsklubb. Ifølge ordføreren skal det ha vært veldig mange ungdommer som møttes til en stille samling.

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen.

Til Dagbladet sier politistasjonssjefen at de tre ungdommene hadde lånt bilen.

Flere nyheter: