Mats Zuccarello feirer med lagkamerater etter å ha scoret i NHL-kampen mot Chicago Blackhawks. Foto: Abbie Parr, AP / NTB

Zuccarello herjet med mål og to assist – ett målpoeng fra 600 i karrieren

Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4-1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

Av NTB | 03.12.2023 22:40:03

Sport: Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. Dermed står han foran et gjevt jubileum.

Wild har etter det nylige trenerskiftet lagt en lang tapsrekke bak seg og begynt å vinne igjen. Laget ventet ikke lenge med å koble grepet foran hjemmefansen.

Etter en dropp tilkjempet Zuccarello seg pucken bak motstandermålet, førte den langs vantet og la den ut til Brock Faber. Han sendte i vei et høyt skudd som Marco Rossi på elegant vis tok på volley og slo ned i hjørnet. Da var det spilt 2.11 minutter.

Den 22-årige østerrikeren Rossi gjorde også 2-0, og i slutten av første periode økte Zuccarello til 3-0. Han fikk stå alene ved lengste stolpe, og Kirill Kaprizov fant ham med en presis diagonalpasning. Nordmannen scoret med et direkteskudd, hans sjette mål for sesongen.

Vel halvveis i midtperioden gjorde Zuccarello det meste selv da Matt Boldy ble kreditert 4-0-målet. Nordmannen fikk pucken på venstresiden i et overtallsspill og sendte i vei et skudd som traff kølla til Boldy mens han sto med ryggen til. Pucken endret retning og lurte keeper.

Zuccarello var på isen 15.42 minutter og ble kåret til kampens spiller.

Taylor Raddysh reduserte i siste periode. Wild og Blackhawks er på de to siste plassene i sin avdeling, men Wild har etter seieren kontakt med lagene foran.