Norges målvakt Katrine Lunde i VM-kampen i håndball mot Sør-Korea. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Lunde-comeback med 33-23 over Sør-Korea: – Tar med det som er bra, resten glemmer jeg

Keeperveteranen Katrine Lunde (43) var tilbake i målet da Norge avsluttet vorspielet i håndball-VM. Det endte med 33-23 over Sør-Korea.

Av NTB | 03.12.2023 22:40:29

Sport: 20 år og én dag etter sin mesterskapsdebut i 2003, var Lunde tilbake i spill etter over en måneds pause på grunn av en lyskeskade.

Det har vært en hektisk prosess med flere involverte for å få Lunde tilbake i slag i tide til å kunne bli en faktor i nok et mesterskap.

Mot et sørkoreansk lag langt unna den toppkvaliteten asiatene hadde tidligere, sikret Lunde seg en fin smak av VM med flere redninger og en god gjennomkjøring i vel 50 minutter.

– Jeg synes det gikk OK. Jeg har vært med i gamet lenge. Så jeg tar med meg det som er bra, noe jobber jeg med og resten glemmer jeg, sa Lunde til NTB.

Hun har vært tett fulgt opp fra flere fagmiljøer i klubblaget Vipers, Olympiatoppen og landslaget de siste ukene.

– Vi har hatt en god dialog hele tiden. Det er viktig at alle blir hørt, sa Lunde.

Nora Mørk sto ved siden av Lunde i intervjusonen og sparte ikke på godordene. – Katrine skal ha ros for den jobben hun har gjort. Hun har ikke akkurat ligget på latsiden siden oktober. Hun har gjort en kjempejobb, sa Mørk til NTB.

Sør-Korea tok som en del andre VM-lag ut keeperen og spilte ganske ofte med sju utespillere. Det var en taktikk som førte til mange norske mål i åpent bur.

Camilla Herrem fortsatte suksessen på hjemmebane og ble norsk toppscorer med sju mål. Hun ble kåret til kampens beste spiller av en lokal jury.

Mandag flyr det norske laget til Trondheim i et charterfly og til neste fase av tittelforsvaret.

Lunde er tidenes mestvinnende norske landslagsspiller med to OL-gull, to-VM-titler og seks EM-trofeer.

I 2008-OL var Lunde med i en av sine mest dramatiske kamper i karrieren mot nettopp Sør-Korea. Semifinalen endte med norsk seier, men først etter at sørkoreanerne nektet å forlate banen i protest mot en avgjørende dommeravgjørelse.

Lunde fikk sjansen fra start da Norge spilte VM i Kroatia i 2003. Det norske laget falt i åpningskampen mot Ukraina med 29-30.

Poengtapet bidro til at Norge ikke kvalifiserte seg for OL i Aten året etter.

Norge vant sin gruppe, og i hovedrunden i Tronheim blir det kamper mot Frankrike, Slovenia og Island eller Angola.

De to beste lagene i hver av de fire hovedrundegruppene kvalifiserer seg for kvartfinale.

Eksperttipsene peker entydig på at Norge og Frankrike er blant disse.

VM avsluttes med medaljekamper i Herning i Danmark 17. desember.

Norge ledet 20-11 ved pause og behøvde ikke overanstrenge seg på vei mot den tredje seieren hittil i VM. Seiersmarginen i de tre kampene var i snitt 19,6 mål.

Sør-Korea vant OL i både 1988 og 1998, begge ganger med Norge på sølvplass, og sikret VM-gull i 1995.

Siden har Lunde vært en evighetsmaskin for Norge. Søndag spilte hun sin 344. landskamp.