Menu
Tidligere i uken diskuterte Volodymyr Zelenskyj (til høyre) og Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd situasjonen etter eksplosjonen ved Kakhovka-demningen. Torsdag besøkte presidenten områdene i Kherson som er oversvømt etter ødeleggelsen av demningen. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB

Zelenskyj på besøk i flomrammede Kherson

Ukrainas president besøkte torsdag de områdene i Kherson som er rammet av flom etter eksplosjonen ved Kakhovka-demningen.

Av NTB | 08.06.2023 10:58:54

Politikk: Volodymyr Zelenskyj sier han diskuterte «mange viktige saker» knyttet til ødeleggelsen av demningen da han besøkte regionen sør i landet.

– Den operative situasjonen i området som følge av katastrofen, evakuering av befolkningen fra mulige flomområder, avslutte krisen demningseksplosjonen har forårsaket, organisering av livsviktig hjelp til de flomrammede områdene, lister han opp på meldingstjenesten Telegram.

– Vi snakket også om mulighetene for å gjenopprette økosystemet i regionen og den operative militære situasjonen i dette menneskeskapte katastrofeområdet, legger han til.

Zelenskyj sier også at det er viktig at innbyggere og bedrifter som er rammet, får kompensasjon.

Samme dag opplyste guvernøren i regionen at 600 kvadratkilometer står under vann. Brorparten av de flomrammede områdene ligger i den russiskokkuperte delen av Kherson.

– 68 prosent av de oversvømte områdene er på venstre side av elven. Torsdag morgen har vannstanden steget til 5,6 meter, skriver Kherson-guvernør Oleksandr Prokudin på Telegram.

32 prosent av oversvømmelsene er på den høyre siden av elven, som fortsatt kontrolleres av Ukraina.

Flere nyheter: