Menu
Forhandlingsleder og leder av YS Privat, Anneli Nyberg leverte onsdag kravene til forhandlingsleder i Virke, Torgeir Kroken. Foto: Javad Parsa / NTB

YS krever økt kjøpekraft i lønnsoppgjøret

Onsdag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og Virke. YS krever økt kjøpekraft for sine medlemmer.

Av NTB | 26.04.2023 13:04:13

Arbeidsliv: – Vi forventer økt kjøpekraft for våre medlemmer, på linje med resultat fra oppgjøret mellom YS og NHO, sier Anneli Nyberg, leder for YS Privat.

Hun sier de vil kreve at medlemmene får lønnstillegg som bidrar til å øke kjøpekraften og sikre deres rettmessige andel av verdiskapningen i virksomhetene.

– Resultatet fra NHO-oppgjøret danner utgangspunkt for våre krav, men må tilpasses tariffavtalene med Virke, sier Nyberg.

YS opplyser at bakteppet for kravet er prisstigningen i 2022 og den reallønnsnedgangen YS-medlemmene har erfart i kjølvannet av dette.

– Det bekymrer meg at arbeidstakernes del av verdiskapingen synker og at lønnsforskjellene øker, sier lederen for YS Privat.

– Større overskudd til eierne og mer i bonus og lederlønninger viser at det er rom for at også de ansatte kan ta ut sin del av verdiskapingen, påpeker Nyberg.

YS forhandler på vegne av nær 6.800 medlemmer, ansatt i virksomheter tilsluttet arbeidsgiverorganisasjonene Virke. Dersom ikke partene kommer til enighet innen 9. mai går oppgjøret til mekling.

(©NTB)

Flere nyheter: