Menu
Russell Brand får ikke lenger tjene penger på sin Youtube-kanal etter at flere kvinner har anklaget ham for overgrep. Foto: AP / NTB

Youtube stanser annonseringen på Russell Brands kanal

Youtube vil ikke lenger annonsere på Russell Brands kanal etter at den britiske komikeren i helgen ble anklaget for overgrep mot flere kvinner.

Av NTB | 19.09.2023 10:42:26

Kultur og underholdning: Russell Brands Youtube-kanal har 6,6 millioner følgere, noe som har gitt solide inntekter for 48-åringen.

Fire kvinner har i helgen anklaget Brand for voldtekt og andre seksuelle overgrep, samt emosjonelt misbruk i perioden 2006 til 2013, da komikeren var på sitt mest berømte.

Beskyldningene ble fremsatt som en del av en felles gransking utført av avisen Sunday Times og kringkasteren Channel 4.

Ytterligere en kvinne har kontaktet politiet og anklaget Brand for et angivelig overgrep begått i London i 2003.

Britisk politi bekreftet mandag at de har mottatt en anmeldelse i saken og at det er åpnet etterforskning. Brand kaller anklagene grunnløse og betegner dem som «et samordnet angrep».

Youtube opplyser at beslutningen om å frata ham annonseinntektene skyldes brudd på plattformens regelverk. Inntil videre får han beholde kanalen, men han får ikke starte en ny kanal for å omgå annonseringsforbudet.

– Om en innholdsskapers private oppførsel skader våre brukere, ansatte eller vårt økosystem, så setter vi inn tiltak, heter det i en uttalelse fra Youtube.

(©NTB)

Flere nyheter: