Menu
Wall Street Journals korrespondent i Russland, Evan Gershkovich, ble torsdag varetektsfengslet i Russland, anklaget for spionasje. Foto: AP / NTB

WSJ ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland.

Av NTB | 31.03.2023 13:44:03

Økonomi og næringsliv: WSJ-journalisten Evan Gershkovich ble denne uka pågrepet i Jekatarainaburg, 1.800 kilometer øst for Moskva, anklaget for å ha spionert for amerikanske myndigheter.

Avisa og amerikanske myndigheter avviser anklagen og kaller den latterlig.

WSJ krever nå at amerikanske myndigheter svarer på fengslingen av Gershkovich ved å utvise Russlands ambassadør i Washington, samt russiske journalister som befinner seg i USA.

– En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

– Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

(©NTB)

Flere nyheter: