Menu
Widerøe går tunge tider i møte etter at en SAS-kontrakt er blitt betydelig redusert. Foto: Paul Kleiven / NTB

Widerøe mister 80 prosent av SAS-kontrakt – varsler oppsigelser

Widerøe mister 80 prosent av kontrakten på leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. Framtiden er usikker for bakkeselskapet med 1800 ansatte.

Av NTB | 26.09.2023 13:02:33

Arbeidsliv: Dette gjelder Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund. Samtidig blir samarbeidet videreført på Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

– Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten på viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med. Det er litt overraskende at SAS flytter en så stor andel av kontrakten, sier administrerende direktør Marius Myhre i Widerøe Ground Handling.

– Vi opplever å ha strukket oss svært langt for å kunne være konkurransedyktig, og derfor er vi både skuffet og lei oss. Jeg er spesielt lei meg på vegne av alle våre dedikerte medarbeidere som over mange år har levert tjenester til SAS, og som nå går noen usikre uker i møte, sier han.

Myhre varsler overfor E24 oppsigelser.

– Vår vurdering er at medarbeidere vil bli berørt av oppsigelser som følger av dette, men omfanget er ikke kjent, sier han.

Norwegian har varslet at de vil kjøpe opp Widerøe. Konkurransetilsynet har sagt midlertidig nei og vil se mer på om oppkjøpet svekker konkurransen.

Widerøe Ground Handling har cirka 1800 ansatte og er til stede på 42 lufthavner i Norge.

Flere nyheter: