Menu
WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus ber alle land som har informasjon om koronavirusets opprinnelse, om å gi det til helseorganisasjonen. Foto: Martial Trezzini / Keystone / AP / NTB

WHO ber alle land gi korrekt koronainformasjon

Verdens helseorganisasjon (WHO) ber land om å gi fra seg all informasjon de har om koronavirusets opprinnelse etter amerikanske påstander om at det stammer fra et kinesisk laboratorium.

Av NTB | 03.03.2023 18:36:02

Medisin og helse: – Hvis et land har informasjon om opprinnelsen til pandemien, er det viktig at den informasjonen deles med WHO og det internasjonale vitenskapelige samfunnet, sa WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus fredag.

– Det handler ikke om å fordele skyld, men om å få en forståelse rundt hvordan denne pandemien startet slik at vi kan forebygge, forberede og reagere raskere på fremtidige epidemier og pandemier, la han til.

Uttalelsen kommer etter at FBI-direktør Christopher Wray tirsdag sa at det amerikanske føderale politi mener covid-19-viruset mest sannsynlig stammet fra en lekkasje på et laboratorium i Wuhan i Kina.

Kinesiske myndigheter er rasende over påstanden, som de omtaler som en amerikansk svertekampanje mot Kina.

Det første tilfellet av koronaviruset ble registret i Wuhan i slutten av 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: