Menu
WHO frykter for bemanningen i Europas helsesektor fremover. I forrige uke streiket britiske leger for tusenvis av helsearbeiderne og krevde høyere lønn for kollegene sine. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

WHO advarer om bemanningskrise i europeisk helsesektor

Europa sliter med å holde på helsearbeidere som er utbrent som følge av pandemien. Helsesektoren må tiltrekke seg flere folk for å unngå krise, advarer WHO.

Av NTB | 23.03.2023 09:44:14

Medisin og helse: Det kan bli for få folk til å holde den europeiske helsesektoren gående i fremtiden, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

De anslår av 40 prosent av helsearbeidere i Europa vil pensjoneres innen de neste ti årene, og påpeker at det er ingen konkret plan for å erstatte dem.

Det er også et problem at helsearbeidere i dag er overarbeidet og slitne, samt at de får for lite betalt, ifølge organisasjonen.

– Våre helsesystemer sliter med å holde på dagens helsearbeidere, samt tiltrekke seg den neste generasjonen, sier Hans Kluge, WHOs regionaldirektør for Europa.

Han ber EU-landene sette mental helse, helsearbeideres arbeidsvilkår og lønn på dagsordenen for å få bukt med problemstillingen.

– Vi må prioritere å investere i folk som vil bruke livet på å gi omsorg til andre, sier Kluge.

(©NTB)

Flere nyheter: