Menu
Tiril Udnes Weng er sikret den gjeveste verdenscupkula. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Weng sikret verdenscupkula – klar for norsk-svensk finale i Lahti

Tiril Udnes Weng (26) er finaleklar på klassisksprinten i Lahti og har dermed stort nok forsprang i verdenscupen til at sammenlagtseieren er trygg.

Av NTB | 25.03.2023 14:14:13

Sport: Det er en bemerkelsesverdig prestasjon av Nes-løperen som bare hadde vært på seierspallen i verdenscupen én gang før årets sesong.

Weng har vært stabilt god gjennom vinteren. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM, og nå kan hun juble over å ha vært den beste løperen i verdenscupen totalt.

– For en bragd av Tiril, som har klart å være i så god form gjennom hele sesongen. Når du vet at 13.-plass er det beste hun har fra totalcupen tidligere, er det en kjempeprestasjon, utbrøt Viaplay-kommentator Niklas Dyrhaug.

Avgjørelsen falt på lørdagens sprint, der verdenscuptoer Jessie Diggins ble slått ut i kvartfinalen. Weng trengte dermed minst 9.-plass i rennet for å avgjøre sammenlagtkampen før søndagens avsluttende verdenscuprenn.

Det skilte 110 poeng mellom de to foran sprinten. Weng sikret seg fire flere bonuspoeng enn Diggins i prologen. Hun trengte å øke forspranget med ytterligere 17 poeng, ettersom det er 130 poeng å gå om på fellesstarten søndag.

Det klarte Weng da hun vant sin semifinale og ble klar for finalen. Der går hun sammen med Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth og den svenske trioen Jonna Sundling, Maja Dahlqvist og Emma Ribom.

Weng er den åttende norske kvinnen som vinner verdenscupen sammenlagt. Hennes eneste enkeltseier kom i vinterens Tour de Ski.

(©NTB)

Flere nyheter: