Menu
Tiril Udnes Weng er sikret den gjeveste verdenscupkula. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Tiril Udnes Weng sikret sammenlagtseieren i verdenscupen i langrenn

Tiril Udnes Weng (26) er finaleklar på klassisksprinten i Lahti og har dermed stort nok forsprang i verdenscupen til å vinne sammenlagt.

Av NTB | 25.03.2023 14:14:05

Sport: Det er en bemerkelsesverdig prestasjon av Nes-løperen som bare hadde vært på seierspallen i verdenscupen én gang før årets sesong.

Weng har vært stabilt god gjennom vinteren. Hun fikk med seg to stafettmedaljer fra VM, og nå kan hun juble over å ha vært den beste løperen i verdenscupen totalt.

Avgjørelsen falt på lørdagens sprint, der verdenscuptoer Jessie Diggins ble slått ut i kvartfinalen. Weng trengte dermed minst 9.-plass i rennet for å avgjøre sammenlagtkampen før søndagens avsluttende verdenscuprenn.

Det skilte 110 poeng mellom de to foran sprinten. Weng sikret seg fire flere bonuspoeng enn Diggins i prologen. Hun trengte å øke forspranget med ytterligere 17 poeng, ettersom det er 130 poeng å gå om på fellesstarten søndag.

Weng er den åttende norske kvinnen som vinner verdenscupen sammenlagt. Hennes eneste enkeltseier kom i vinterens Tour de Ski.

(©NTB)