Menu
Speaker Kevin McCarthy snakker med journalister etter et lukket møte med partikollega Matt Gaetz tirsdag. McCarthy risikerer å bli kastet som speaker i Representantenes hus om han ikke får nok støtte i en ventet avstemming tirsdag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen.

Av NTB | 03.10.2023 18:32:44

Politikk: Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

Florida-republikaneren Matt Gaetz har reist mistillitsforslag mot McCarthy etter at speakeren i helgen gikk til demokratene for å få et midlertidig budsjett på plass. Stemmer alle demokratene i samlet flokk mot ham, kan McCarthy kun miste fire republikanske stemmer før han ikke lenger har nok støtte og må gå.

Gaetz har sagt at han er sikker på at han har de nødvendige fire stemmene for å kaste McCarthy.

Den første avstemningen i saken er ventet tirsdag.

Et mistillitsforslag som det som nå er i spill, har bare blitt brukt to ganger det siste århundret mot republikanske speakere – og har ikke lyktes før. McCarthy kan bli nødt til å søke støtte fra Demokratene for å overleve, og signalene fra deres leir tirsdag lover ikke så godt for ham.

Om utspillet som gjengis av The Washington Post omfatter synet til alle i den demokratiske leiren er ikke klart. Demokratene må imidlertid vurdere om de vil redde en speaker som har liten sympati i deres leir.

(©NTB)

Flere nyheter: