Menu
USAs president Joe Biden erkjenner ifølge både Washington Post og New York Times at han raskt må bevise for velgerne og partifeller at han er skikket for å være Demokratenes presidentkandidat. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Washington Post: Biden erkjenner at han raskt må bevise at han er skikket som kandidat

Joe Biden har de siste dagene tatt kontakt med sine allierte og erkjent at han står i en krise og må bevise at han er skikket til å være president, ifølge Washington Post.

Av NTB | 04.07.2024 01:03:10

Politikk: Det skjer mens det er tiltakende bekymring blant Demokrater i Kongressen, stordonorer og viktige strateger i partiet, blant dem noen av presidentens egne rådgivere, etter den katastrofale TV-debatten mot Donald Trump, får avisa opplyst av to kilder med kjennskap til samtalene.

Partistrateger sier til avisa at også en plettfri innsats i uka som kommer, kan være for lite til å redde kandidaturet hans om det åpenbarer seg betydelig nedgang i offentlige og interne meningsmålinger.

Det hvite hus avviser avisens opplysninger, og Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre sa på en pressekonferanse onsdag kveld at han «absolutt ikke» vurderer å trekke seg.

– Jeg er sikker på at dere får mange telefoner, og jeg er også sikker på at mange av dere har spørsmål. La meg si dette så tydelig jeg kan, og så enkelt og rett fram som jeg kan: Jeg stiller. Jeg er Det demokratiske partiets kandidat. Ingen presser meg ut, og jeg kommer ikke til å gi meg, sa Biden til medarbeiderne ifølge avisas kilder.

Biden møter onsdag kveld de demokratiske guvernørene. Formålet er etter sigende å forsikre dem om at han er skikket.

New York Times skrev onsdag at Biden løpende vurderer om andre enn ham bør stille som Demokratenes presidentkandidat, og at han er fullstendig klar over at han må gjøre en bedre framtoning.

I en konferansesamtale med valgkampmedarbeidere onsdag erkjente Biden at «de siste dagene har vært tøffe», får Washington Post opplyst.

(©NTB)

Flere nyheter: