Menu
Russiske Wagner-soldater border et helikopter i Nord-Mali. Wagner er aktiv i Mali, Burkina Faso, Den sentralafrikanske republikk og andre afrikanske land. Foto: Frankrikes militære / AP / NTB

Wagner-soldater skal ha ankommet Afrika

Flere hundre erfarne Wagner-soldater er kommet til Den sentralafrikanske republikk, opplyser et privat sikkerhetsselskap i Bangui.

Av NTB | 16.07.2023 22:13:05

Krig og konflikter: Soldatene skal angivelig sikre en planlagt folkeavstemning i det fattige landet 30. juli. Den dreier seg om en grunnlovsendring som gir president Faustin Archange Touadera en tredje presidentperiode.

Wagner-soldatene er allerede gjennom flere år dypt engasjert i å støtte den sentralafrikanske regjeringen i kampen mot opprørere.

Det er Offiserenes forening for internasjonal sikkerhet (OUIS) som opplyser at de flere hundre soldatene kommer som ledd i en rotering.

Ifølge USA er OUIS en front for Wagner-gruppa og drives av russeren Aleksandre Ivanov. USA satte ham på sin sanksjonsliste i januar.

Framtiden i Afrika for den private Wagner-gruppa til Jevgenij Prigozjin er uklar etter det kortvarige mytteriet mot regimet til Vladimir Putin i Russland i juni.

I de siste ukene har det versert rykter om at Wagner-krigere var på vei ut av Den sentralafrikanske republikk.

Men det avvises av Den sentralafrikanske republikks regjering, og det er ikke sagt noe fra Wagners side om at virksomheten i Syria og Afrika skulle avsluttes.

(©NTB)

Flere nyheter: