Menu
Arkivfoto fra 24. februar i år. En boligblokk er ødelagt av russiske angrep i Bakhmut. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Wagner-gruppa sier de har startet tilbaketrekking fra Bakhmut

Wagner-gruppa har startet å trekke seg ut av byen Bakhmut i Øst-Ukraina, opplyser gruppas leder Jevgenij Prigozjin.

Av NTB | 25.05.2023 08:58:53

Krig og konflikter: Prigozjin kom med uttalelsen i en video publisert torsdag. Han sa videre at styrkene fra det russiske forsvaret nå skal overta.

Russiske styrker kunngjorde i helgen at de har tatt full kontroll over Bakhmut, og president Vladimir Putin gratulerte sine styrker og Wagner-styrkene med seier i byen.

Ukraina avviste imidlertid at Bakhmut var falt. Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar sa mandag at deler av byen fortsatt var under ukrainsk kontroll, og at ukrainske soldater fortsatt befant seg i Bakhmut.

Wagner-lederen har hevdet at gruppa har mistet over 20.000 soldater i kampene om Bakhmut. Tallene er ikke verifisert av uavhengige kilder og er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. Russerne har i nesten ti måneder, siden i fjor sommer, forsøkt å ta byen, som mange eksperter mener ikke har en stor strategisk verdi.