Menu
Guro Pettersen måtte byttes ut med etter en hodesmell i kampen mellom Vålerenga og LSK Kvinner fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

VM-uttatte Guro Pettersen byttet ut etter hodesmell

Vålerengas sisteskanse Guro Pettersen måtte av banen i første omgang i kampen mot LSK Kvinner fredag etter en hodesmell. 31-åringen er med i Norges VM-tropp.

Av NTB | 30.06.2023 20:18:04

Sport: Episoden skjedde etter 36 minutter av fredagens kamp i Toppserien. Pettersen kom ut og fanget ballen i 16-meteren, men fikk samtidig armen til LSK Kvinners Mimmi Löfwenius i hodet.

LSK Kvinner-spissen kom i høy fart og greide ikke stoppe for sisteskansen. Hun traff Pettersen i relativt høy fart.

Keeperen fikk medisinsk tilsyn og fortsatte i noen minutter, men måtte til slutt forlate banen.

– Det er jeg ikke sikker på om går så bra. Her må dommerne på jobb og beskytte spillerne. Vi kan ikke ha det slik, sa han til TV 2.

Pettersen så preget ut da det ble klart at hun måtte byttes ut.

– Man blir jo redd i slike situasjoner når man har hatt mange av de trøkkene, sa Solveig Gulbrandsen på TV 2s sending.

Pettersen var Norges førstekeeper for Norge under EM i England i fjor sommer. Hun er også med i troppen til VM i Australia og New Zealand som starter 20. juli.

Norge spiller åpningskampen i VM mot vertsnasjon New Zealand 20. juli. Landslagssjef Hege Riise har ikke uttalt hvem som blir førstekeeper i mesterskapet. Pettersen er en del av en keepertrio sammen med LSK Kvinners Cecilie Fiskerstrand og Branns Aurora Mikalsen.

VIF-trener Nils Lexerød var langt fra fornøyd da han ble spurt om keeperens helse i pauseintervjuet.

Pettersen har hatt mange hjernerystelser tidligere, ifølge VG. Det gjør at hun spiller kamper med en hjelmløsning som skal beskytte hodet.

(©NTB)

Flere nyheter: