Menu
Simen Tiller i aksjon under verdenscuprennet på Lillehammer tidligere i vinter. Han er blant løperne som jakter på VM-plass i tiden som kommer. Foto: Heiko Junge / NTB

VM-plasser på spill – disse går kombinert i Estland

Helgens verdenscuprenn i kombinert blir en viktig arena for løpere som ikke er tatt ut til ski-VM. Norge stiller med ti utøvere i estiske Otepää.

Av NTB | 04.01.2023 09:55:23

Sport: Der venter tre konkurransedager. Først blir det blandet lagkonkurranse fredag, mens det er individuelle renn lørdag (fellesstart med langrenn først) og søndag (vanlig kombinert).

Halve troppen må særlig benytte anledningen til å vise seg fram. Einar Lurås Oftebro (Jardar), Simen Tiller (Moelven), Kasper Moen Flatla (Jardar), Marte Leinan Lund (Haslum) og Mille Marie Hagen (Haslum) kjemper alle om å bli en del av det norske VM-laget neste måned.

– En kjempeviktig helg for de utøverne som ikke har fått klarsignal til Planica-VM, understreker sportssjef Ivar Stuan.

I Otepää stiller også VM-uttatte Jarl Magnus Riiber (Heming), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Jørgen Graabak (Byåsen), Gyda Westvold Hansen (Nansen) og Ida Marie Hagen (Haslum).

Stuan mener det er lagt opp til en bedre fellesstart enn den som ble gått i Finland tidligere i vinter.

– Fellesstarten er et veldig spennende konsept. Det ble litt rabalder etter rennet i Ruka, men i Otepää er det bredere trasé og bedre lagt til rette for en taktisk og TV-vennlig fellesstart, sier han.

(©NTB)